Kurser och workshops

2019 års kurser och workshops läggs efter hand upp här. Jag har under hösten och vintern planerat och satt ihop ett antal kurser av olika karaktär, då jag förstått att intresset är stort. Min ambition har varit att förutom skapa ett intressant och relevant innehåll, hitta en form som tilltalar och gör det smidigt för folk att kunna delta. Upplägget kommer oftast vara detsamma (om inget annat anges): Platsen är hemma hos mig i Svanvik, Hakenäset (Tjörn). En helgdag, kl 10-14, lunch ingår i priset. För att få ut så mycket som möjligt av dessa halvdagar är kurserna anpassade för mindre grupper, med begränsat antal platser. Några kurser håller jag i själv, andra kommer jag ta in gästföreläsare till. 

ANMÄLAN: betalning = en plats. Betalningen är bindande men givetvis inte personlig. Skicka pm, mejl eller ring mig för vidare info.
PRIS: 1295:- ink lunch.                                                                                                                                                             (Vid köp av både kurs 1 och 2 betalar man 2295:-)
VAR: Svanvik 430, Hakenäset

thumb_IMG_6153_1024-1.jpg

Kurs #1

Köksträdgården – kom igång!

Lördagen den 2/3 2019 – 10-14 FULLT!  

NYTT DATUM: LÖRDAGEN DEN 23/3 – 10-14

Grundläggande teori om odling av köksträdgårdväxter och sommarblommor och hur man på bästa sätt kan kombinera de två. Vi kommer att snacka växtföljd, långa/korta kulturer, favoritsorter, kallbänk, hur vi bygger vår jord, placering – både för den stora och lilla trädgården, friland som pallkrage.
Jag har valt att lägga denna kursen tidigt, så att man kan komma igång med full kunskap och kraft lagom till upptining! Vi kommer att hänga hemma hos mig i mitt vardagsrum, men också ta en titt ute där jag kommer att visa min köksträdgård och hur växtföljden fungerar.
För att få ut så mycket som möjligt av denna halvdag är detta anpassat till en mindre grupp, med begränsat antal platser.

NÄR: Lördagen 23/3 2019
TID: 10-14
VAR: Svanvik 430, Hakenäset
PRIS: 1295:- ink lunch
ANMÄLAN: betalning = en plats. Betalningen är bindande men givetvis inte personlig. Skicka pm, mejl eller ring mig för vidare info.

thumb__DSC6286_1024.jpg
thumb_IMG_2469_1024.jpg
thumb_IMG_1989_1024.jpg

Kurs #2

Jag har fått en trädgård – planera din trädgård

Lördagen den 13/4 kl 10-14

Vad ska man tänka på när man blir med trädgård, i vilken ände börjar man? Vad gäller för en ung trädgård och hur tar man sig an en gammal?
Vi kommer att snacka ståndorter, växtmaterial, favoritsorter av både perenner och lignoser. Jag kommer också att ta upp alla de frågeformuleringar kring skapandet av sin trädgård, något som förhoppningsvis hjälper en att komma vidare med sina trädgårdsdrömmar. Hur ska man prioritera, VAD ska man prioritera, VAR börjar man?
Detta är precis samma upplägg som första kursen; dvs mkt teori och diskussioner. Kommer att bli många exempel på olika ståndortsplanteringar, så förhoppningsvis går alla kursdeltagare hem med bra idéer och växtlistor, anpassade just för en biotop eller ståndort man själv har!
Vi kommer också att vara ute i trädgården, där jag kommer att berätta och visa hur jag har arbetat med den, hur jag resonerat kring de olika ytorna osv.
För att få ut så mycket som möjligt av denna halvdag är detta anpassat till en mindre grupp, med begränsat antal platser.

NÄR: Lördagen 13/4 2019
TID: 10-14
VAR: Svanvik 430, Hakenäset
PRIS: 1295:- ink lunch
ANMÄLAN: betalning = en plats. Betalningen är bindande men givetvis inte personlig. Skicka pm, mejl eller ring mig för mer info. 
OBS! Vid köp av båda kurserna får man såklart ett göttigt paketpris på 2295:-

thumb_IMG_1822_1024.jpg